Οι καλύτερες προτάσεις για λουλούδια που αντέχουν στον χρόνο!

Τα λουλούδια εκτός ότι ομορφαίνουν το χώρο μας φτιάχνουν τη διάθεση με τα χρώματα και την όψη τους, πολλές φορές όμως, δεν έχουμε τον απαιτούμενο διαθέσιμο χρόνο για να τα περιποιηθούμε όσο θα επιθυμούσαμε.

Μην ανησυχείτε όμως καθώς υπάρχουν αρκετά φυτά που αντέχουν στον χρόνο και θα σας τα παρουσιάσουμε στη συνέχεια.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά αρωματικά λουλούδια. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική στη ζεστή και το κρύο και είναι και λουλούδι εξωτερικού χώρου.

Γιασεμί

Το γιασεμί είναι ένα από τα αγαπημένα αρωματικά φυτά. Είναι αναρριχώμενο, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να το φυτέψετε σε μια γλάστρα και να το δείτε να σκαρφαλώνει στα κάγκελα του μπαλκονιού σας.

Γεράνια

Το γεράνι είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό που χαρίζει πολλά όμορφα λουλούδια σε μοναδική ποικιλία χρωμάτων και με μεγάλη διάρκεια ανθοφορίας. Τα γεράνια ευδοκιμούν σε οποιοδήποτε τύπο εδάφους, προτιμούν ηλιόλουστα σημεία.

Μέντα

Η μέντα είναι ένα υπέροχο και ανθεκτικό βότανο. Είναι ιδανική κυρίως και για άτομα που δεν θα ασχοληθούν πότε με την κηπουρική.

Παχύφυτα

Τα παχύφυτα περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα καλλωπιστικών φυτών. Πρόκειται για κατεξοχήν λουλούδια εξωτερικού χώρου ανθεκτικά στο κρύο, τα οποία μπορούν άνετα να επιβιώσουν και μέσα στο σπίτι. Τα παχύφυτα αγαπούν το φως της μέρας, αλλά δεν αγαπούν την έντονη ζέστη. Από άποψη συντήρησης, δε χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.